Portland Eyalet Üniversitesi’nden İKÇÜ’LÜ akademisyene onur nişanı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Haydar Yalçın, Portland Eyalet Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2219 - yurt dışı doktora sonrası araştırma burs programı kapsamında yürüttüğü; “Üniversiteler İçin Teknoloji Kapasitesi Ölçüm Modeli” projesindeki çalışmalarından dolayı “Portland State University Chapter of the Omega Rho International Honor Society”’ye “Faculty Member” daveti aldı.

Dr. Öğretim Üyesi Haydar Yalçın nişan ve sertifika ödülünü, Portland State University Smith Memorial Student Union’da yapılan, Intel Başkan Yardımcısı Mandy J. Mock’un da katıldığı törende aldı.

Dünyaca ünlü prestijli bir topluluktan böylesine önemli bir nişanı almanın gururunu paylaştığını belirten Dr. Öğretim Üyesi Haydar Yalçın, İKÇÜ’yü yurt dışından başarıyla temsil etmenin mutluluğunu paylaştığını söyledi.

Omega Rho Hakkında:

Omega Rho, Yöneylem Araştırması, Yönetim Bilimleri ve ilgili disiplinlerde seçkin bilim adamları ve liderleri tanıyan uluslararası bir onur topluluğudur. 1976 baharında Operations Research Society of America ve The Institute of Management Sciences ortaklığında yapılan toplantıda kurulan Omega Rho, akademik tanıma ve terfi için yüksek standartları korumak amacıyla Association of College Honor Societies ile birlikte hareket etmektedir. Yükseköğretimde mükemmelliği önceleyen Omega Rho’ya üyelik davet usulü ile yürütüldüğünde oldukça prestijlidir.