İKÇÜ'YE ÖDÜL YAĞMURU DEVAM EDİYOR

Üniversitemiz Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri iki birincilik ödülü kazanarak büyük bir başarıya imza attılar.

Açıkhava Reklamcıları Vakfı (ARVAK) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen  A Awards Açıkhava Reklamları Yarışması 2019 ödül töreni büyük bir organizasyon ile gerçekleştirildi. 15 Nisan 2019 tarihinde İstanbul Deniz Müzesi’nde düzenlenen etkinlikte, Türkiye reklam sektörünün önde gelen reklam ajanslarının temsilcileri ödüllerini almak için hazır bulundular. Yarışmanın junior kategorisinde ise üniversite öğrencilerinden oluşan yedi farklı ekip ödül törenine davet edildi.

Türkiye’deki 36 iletişim fakültesinden onlarca projenin katıldığı yarışmada, finale kalan yedi ekip, tören öncesinde yaptıkları final sunumlarıyla hem jüriyi hem de üniversite öğrencilerini ikna etmeye çalıştılar. Yapılan oylamalar sonucunda Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri Bicem ÜNSAL, Korhan DADAK ve Mehmet Can ÇİFTÇİ hem jüri hem de üniversiteliler oylamasında birincilik ödülü alarak büyük bir başarıya imza attılar.

Türkiye reklam sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan A Awards Açıkhava Reklamları Yarışması, her yıl reklam ajansları tarafından hazırlanan açıkhava reklam projelerinin yaratıcılıklarının değerlendirildiği bir yarışma olarak büyük ilgi görüyor. Böyle bir yarışmada iki birincilikle elde edilen başarının önemine dikkat çeken Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan GÖKÇE, öğrencilerin akademik bilgilerini pratiğe dönüştürdükleri ve mezun olduklarında donanımlı birer uzman olarak sektöre atılmaları için bu yarışmaların çok faydalı olduğunu  ifade etti.

Tören, ödüllerin sahiplerine teslim edilmesinin ardından aile fotoğrafının çekilmesi ve verilen yemek ile son buldu.