İletişim Öğrencileri İKÇÜ’de Yarıştı

İzmir’in farklı üniversitelerinde halkla ilişkiler ve reklamcılık öğrenimi gören öğrencilerin bir araya gelerek fikir ürettiği Hit Fikirler Atölyesi Çalışması’nın bu yılki ev sahibi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi oldu. İletişim uygulayıcılarının ve akademisyenlerin birlikte iletişim fikirlerini değerlendirdikleri etkinliğe ilgi yoğundu.

7.’si düzenlenen Hit Fikirler Atölye Çalışması’na Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi ve ev sahibi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nden 48 iletişim öğrencisi katıldı ve kıyasıya bir mücadeleye isimlerini yazdırdı.

Medya ve İletişim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Burcu Öksüz açılış konuşmasında etkinliğin öğrencilere büyük katkı sağlayacağına inandığını belirterek, katılım gösteren iletişim uygulayıcılarının  ve öğretim üyelerinin desteğinin çok değerli olduğunun altını çizdi. Ardından Domino’s Pazarlama Grup Müdürü Beyza Sinem Çağlar söz aldı. Çağlar, üniversite öğrencileriyle bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “Öğrencilerimiz için elimden gelen her türlü desteği vermekten asla çekinmeyeceğim.” dedi.

Konuşmaların ve marka briefinin verilmesinin ardından farklı üniversitelerin öğrencileri, rastgele oluşturulan altışarlı gruplar halinde projelerini hazırlamak için kolları sıvadı. Öğrenciler, yaklaşık 5 saat boyunca büyük bir heyecan ve coşkuyla iletişim fikirleri ürettiler.

Saatler 14:00’ı gösterdiği sırada ise tüm jüri üyeleri; Domino’s Pazarlama Grup Müdürü Beyza Sinem Çağlar, Domino’s Operasyon Müdürü Zafer Güler, DYO Kurumsal İletişim Sorumlusu Banu Sarıcan, Norm Holding Kurumsal İletişim Yöneticisi Burçay Güngüler, Çeşme Belediyesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Aslı Albayrak, Gediz Elektrik Kurumsal İletişim Müdürü Gizem Mandacı, Hilton Pazarlama ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Gözde Kaydırak, Allianz Akademi Oyunlaştırma ve Dijital Eğitim Uzmanı Mehmet Nalça, Yaşar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünden Doç. Dr. Ferah Onat, Ege Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden Doç. Dr. Nahit Erdem Köker, Ege Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden Doç. Dr. Özgür Köseoğlu, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İşletme Bölümünden Prof. Dr. Sinan Nardalı, Yaşar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Dilek Melike Uluçay, İzmir Ekonomi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünden Öğr. Gör. Burak Amirak ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünden Arş. Gör. Aytunç Erçifci jüri koltuklarında öğrencilerin sunumlarını değerlendirmek üzere hazırdı.

Büyük bir heyecan ve coşku ile sahneye çıkan öğrenciler, jüri üyelerine ve seyircilere fikirlerini sundular. Jürinin değerlendirmeleri sonucunda birinci, ikinci ve üçüncü gruplar belirlendi. Kazanan öğrencilere belgeleri ve ödülleri takdim edildi.

Ayyüce Koç, Mehmet Can Çiftçi, Ege Yutaz, Levent Güven, Selay Kılınç ve Özge Hazneci isimli öğrencilerden oluşan grup birinci; İrem Kumaru, Busenur Aydemir, Abdullah Göçmen, Taylan Kiremitçi, Fulya Bulgur ve Furkan Üründü isimli öğrencilerden oluşan grup ikinci; Korhan Dadak, Tuğçe İriz, Şebnem Güleryüz, Burcu Tulumcuoğlu ve  Sinan Şimşek isimli öğrencilerden oluşan grup ise 3. oldu.

Tüm gün süren etkinliğin sonunda iletişim uygulayıcıları, akademisyenler ve öğrenciler etkinliğe katılmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, bu tür çalışmaların iletişim öğrencilerinin uygulama becerilerinin arttırılmasında taşıdığı öneme dikkat çekti.